Wijn – algemene informatie

In de loop der tijden is er veel zin en onzin verkocht over het kopen, bewaren (=opleggen) en uiteindelijk drinken van wijn. Veel flauwekul is door de vele boeken over deze drank nog lang in omloop geweest en sommige fabeltjes doen nog steeds de ronde.
Wijn is simpel gezegd gegist druivesap; vandaar dat deze drank niet meer of minder is dan bier of een andere alcoholische drank. Net als bij bier is het dus gewoon de consument die ZELF beslist wat hij/zij lekker vindt en waarom en het is ook dezelfde consument die bepaalt bij welke gerechten hij/zij een bepaalde wijn drinkt! En net als bij bier, moet je wijn leren drinken en leren waarderen; in het begin lijken alle wijnen op elkaar, maar als je je verdiept in de vele soorten, zul je het smaakverschil heel snel opmerken.
Je kent het allemaal wel, die verhalen van de 'wijnsnobs' die zeggen dat je bij vis altijd alleen witte wijn moet drinken en bij zuurkool Gewürztraminer enz. Laat ikzelf nou bijv. bij zalm een rode wijn kiezen...
Kortom, volg je eigen smaak, lees de literatuur (dus ook deze wijn informatie) als een hulpmiddel, een handreiking en je zult zien!

Geef een reactie