Kari telor (eieren in kerriesaus)

Bereiding
10 hardgekookte eieren 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 theelepel sambal oelek 3 kemierienoten, gepoft en fijngestampt 1 theelepel ketoembar 1 theelepel djintan (komijn) 1 theelepel koenjit ½ theelepel laos 2 daoen salam ½ theelepel dahe (gemberwortelpoeder) 1 theelepel bruine basterdsuiker 4 dl. kokosmelk 3 voorjaarsuitjes, gesnipperd
- Bereiding: Kemierienoten zijn niet overal verkrijgbaar maar ze zijn eventueel te vervangen door amandelen. Voor de daoen salam kan men ook laurierblad nemen.
Pel de eieren. Halveer 8 eieren in de lengte en snijd er 2 in kleine stukjes. Wrijf in een vijzel alle overige ingrediënten BEHALVE de daoen salam, de kokosmelk en de voorjaarsuitjes tot een pasta. Je kan hiervoor natuurlijk ook een keukenmachine gebruiken.
Verhit olie in een wok en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de pasta gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de kokosmelk en de doen salam toe. Laat alles enkele minuten zachtjes doorkoken.
Leg de gehalveerde eieren in de saus, en laat alles boven een zeer matig afgestelde warmtebron staan totdat van de saus zoveel is ingedampt dat niet meer dan driekwart van de oorspronkelijke hoeveelheid is overgebleven.
Schep daarna heel voorzichtig de fijngemaakte eieren door de saus.
Doe alles in een voorverwarmde schaal en strooi de voorjaarsuitjes erover.
Serveren met drooggekookte rijst en blokjes komkommer.
Bron
Giselle Cassee

Geef een reactie