Bloemkool met camembert

Ingrediënten
  • 1 hele bloemkool
  • 1 hele camambert
Bereiding
Men neme een hele bloemkool. Die wordt ontdaan van bladeren en stronk in een magnetronschaal gelegd. Een klein bodempje water in de schaal doen. Een centimeter is ruim voldoende, hangt een beetje van je magnetron af.
Neem een hele camembert en snij daar zo dun mogelijk een van de platte kanten af. Leg deze met de afgesneden kant onder op de bloemkool. Dek de schaal af en laat de bloemkool gaar worden in enige minuten. De tijd hangt af van smaak en vermogen van de magnetron. De kaas smelt en loopt er dwars doorheen. Als je geen water in de schaal doet, dan vormt de kaas een kneppelharde korst onderin de schaal.
Ikzelf heb na enig experimenteren uitgevonden dat de oudste camembert het beste resultaat oplevert. Degene die al een beetje naar ammoniak stinken zijn het beste geschikt.
Tips
Dan nog een tip, die ik zelf heb uitgevonden: neem GEEN bloemkool, maar prei. Dat is VEEL, VEEL lekkerder. Duurt iets langer om gaar te krijgen, en er hoeft geen water in de schaal. Prei bevat zelf al veel water en het ligt veel platter op de bodem, zodat niet alle kaas als een bonk op de bodem komt te liggen, ondanks de langere tijd. Ik weet niet of het in een reguliere oven ook gaat, maar ik denk dat de camembert dan te veel uitzakt en/of uitdroogt. Maar zeker weten doe ik het niet.
Bron
Jan Remmert Pels

Geef een reactie