Pasta met spinazie

Reden van posten: schandelijk lekker, zelfs als je geen spinazie lust...
Ingrediënten
voor 4 personen
  • 250 gr. bloem
  • 100 gr. boter
  • 2 eieren
  • 1 kg. spinazie
  • 250 gr. Huttenkase of Ricotta
  • 100 gr. Parmezaanse kaas (evt. pakje)
  • peper, zout, salie
Bereiding
Zeef 200 gr. bloem, maak er een kuiltje in en doe hierin de eieren. Maak van dit geheel een 'soepel' deeg. Dit vereist wat brute spierkracht, omdat er alleen met de basis-ingrediënten bloem en eieren wordt gewerkt. Houd ook het werkblad goed onder de bloem! Wanhoop niet, gewoon doorgaan (pm. 10-15 minuten). Bestrooi de deegbal met bloem en leg deze 15 minuten onder een doek weg.
Kook de spinazie, druk het vocht eruit en hak de spinazie fijn. In 30-40 gr. boter kort opbakken. Van het vuur halen, en achtereenvolgens de Ricotta (of uitgelekte Huttenkase), wat peper en de Parmezaanse erbij doen.
Maak van het deeg een plak van pm 30 x 50 cm. Ook hier is geen enkele medewerking van het deeg te verwachten: het lijkt soms of je elastiek staat te rollen. Verdeel de spinazie-kaasmassa over de deegplak maar houd aan alle kanten ongeveer vier (4) cm ruimte. Rol vervolgens de plak op vanaf de korte kant. Doe dit rustig en stevig en zorg dat er geen luchtbellen in achterblijven. Druk na het oprollen de uiteinden goed dicht zodat er geen vulling uit kan lopen. Rol het eindproduct vervolgens in een (schone) theedoek en bind de uiteinden dicht met touw. Doe ook om de rol zelf wat touw, zodat de theedoek niet open kan gaan. Laat de hele handel in een grote pan kokend water zakken. De rol kan wel iets buigen, maar liefst niet teveel! Vervolgens 40-45 min. laten zacht laten koken op getemperd vuur.
Haal de rol uit het water en laat ze een paar minuten liggen (anders blijft de theedoek eraan plakken). Voorzichtig afrollen en in plakken snijden van pm 1,5-2 cm.
Opmaak op schaal: gelaagd met wat peterselie er bovenop.
Serveren met stokbrood + kruidenboter en lichte jonge rode wijn. Als het op de schaal ligt lijkt het allemaal wat weinig maar het vult enorm.
Bereidingstijd
1 à 1,5 uur.
Bron
Arie Noordzij

Geef een reactie