Bananen met chocola uit de oven

Nog zo'n gemakkelijk toetje! Er gaat wel wat voorbereiding aan vooraf, en je hebt weer een oven nodig.
Ingrediënten
  • bananen (1 per eter)
  • chocola in blokjes (van een reep dus, melk of puur)
  • aluminiumfolie
Bereiding
Leg de banaan met de holle kant naar boven voor je. Haal het bovenste reepje van de schil los, maar laat 'm aan het einde van de banaan wel vastzitten. Snij met een scherp mesje wat plakjes banaan los, om de 1 ½ a 2 centimeter ongeveer. Vis de plakjes uit het bananenschuitje. Vul de ontstane gaten op met blokjes chocola. Leg de reep schil terug op de banaan, en wikkel de banaan vervolgens in aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de bananen (met de opening naar boven liefst) op het ovenrooster, en verwarm ze ongeveer 15 minuten, totdat de bananen warm zijn, en de chocola zacht. Geef elke eter zijn eigen banaan om uit te lepelen. Voor diegenen die dit nog niet zwaar genoeg vinden: geef er slagroom bij...
Bron
Stephanie van Dijck
Opmerkingen
In de magnetron is het nog makkelijker. Ik ben even vergeten hoe lang, maar ik dacht dat anderhalve minuut al aardig in de buurt kwam. En als dat niet genoeg is dan even langer proberen. Als ze aan de buitenkant zwart zijn dan is het goed. Ik maak er een snee in de lengterichting in, en daar stop ik stukjes chocola in. Magnetron niet te hoog zetten, anders blijft de banaan van binnen hard. Ik doe dit altijd uit de losse pols, dus cijfers heb ik hier niet bij de hand.
Aanvullingen
Aanvulling van Piet van Oostrum: In de magnetron is het nog makkelijker. Ik ben even vergeten hoe lang, maar ik dacht dat anderhalve minuut al aardig in de buurt kwam. En als dat niet genoeg is dan even langer proberen. Als ze aan de buitenkant zwart zijn dan is het goed. Ik maak er een snee in de lengterichting in, en daar stop ik stukjes chocola in. Magnetron niet te hoog zetten, anders blijft de banaan van binnen hard. Ik doe dit altijd uit de losse pols, dus cijfers heb ik hier niet bij de hand.
Aanvulling van Desiree Schipper: Scheutje extra Pisang Ambon of andere bananenlikeur erover is ook erg lekker.

Geef een reactie