Fruity frozen yogurt

A low-calorie frozen dessert with yogurt and fruit. This refreshing and healthful dessert can be made with any of several types of fruit, such as bananas or strawberries, for a low calorie summer-time treat.
Ingrediënten
voor 6-8 porties
  • 2/3 kop suiker (of minder, afhankelijk van de zoetheid v.h. fruit)
  • ½ kop sinaasappelsap
  • 2 kopjes fruit, in stukken gesneden
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 kop yoghurt (naturel)
  • 2 eiwitten
Bereiding
(1) Meng suiker en sinaasappelsap in een pan. Verhit en roer dit totdat de suiker opgelost is. Haal het van het vuur en laat het afkoelen.
(2) Bewerk fruit en citroensap met een blender totdat het fruit volledig gepureerd is. Voeg de yoghurt toe, en meng dit goed. Voeg, met de blender aan, het afgekoelde sinaasappelmengsel toe.
(3) Giet dit in een vierkante vorm en plaats het twee uur in de vriezer totdat het mengsel tot een dikke massa bevroren is.
(4) Breek het mengsel in stukken, en doe het in een mix-kom. Mix het totdat het glad is, en voeg dan de eieren 1-voor-1 toe. Ga door met kloppen totdat het geheel licht en luchtig is.
(5) Zet de vorm weer in de vriezer, en laat het daar nog een uur in staan.
Bereidingstijd
10 minuten voorbereiding, 3 uren voor het bevriezen.
Bron
Cathy Hoope
Opmerkingen
Wanneer je erg sappig fruit gebruikt, zoals rode bessen, dan kan de hoeveelheid sinaasappelsap aan de hoeveelheid sap van het fruit aangepast worden. Voeg 1 theelepel citroensap toe voor iedere 1/8 kop sinaasappelsap die weggelaten wordt.

Geef een reactie