IJskoffie 2

Vroeger, toen het leven nog eenvoudig was, gingen we meerdere malen naar Joegoslavie op vakantie. Omdat we in een klein, niet al te toeristich dorpje aan zee zaten, waren de prijzen op de terrasjes zelfs voor een 16-jarige vakantiewerker zeer aantrekkelijk. Evenals de daar verkrijgbare 'Eiscaffees'. Thuis heb ik meerdere malen geprobeerd om dit gerecht klaar te maken, maar het was het toch niet echt. Totdat... (tromgeroffel) in de Veronicagids van een huisgenote er een recept stond voor ijskoffie.
Ingrediënten
  • behoorlijke sterke koffie (2x de normale sterkte)
  • een flinke scheut honing
  • slagroom
  • roomijs
  • cacaopoede
Bereiding
Zet de koffie. Giet er de honing in en roer het goed door. Laat het afkoelen. Klop de slagroom stijf en ze zowel de koffie als de slagroom in de koelkast totdat je het echt niet meer uit kunt houden.
Pak een groot glas, en vul het voor de helft met roomijs. Vul dit aan met het koffiemengsel, en doe er daarna een flinke dot slagroom op. Nog even afmaken met wat cacaopoeder, en daarna heerlijk opslobberen.
Het geheim zit 'm dus in die honing. Voor mensen die niet zo van koffie houden, is wellicht chocolademelk een vervanging, maar vergeet ook hier niet de honing.
Bron
Martin Boe

Geef een reactie