Thee – hoe/waarin/waaruit te drinken?

Thee kun je uit vele mokken/koppen e.d. drinken. Het prettigst is het drinken wanneer je drinkt uit iets met een brede bovenkant (dan koelt de thee goed af). Tip: schaf zo snel mogelijk theekommetjes aan (niet te klein, niet te groot). Dat drinkt geweldig! (mensen die dit niet gewend zijn, weten nooit hoe ze zo'n kommetje vast moeten pakken, maar dat komt vanzelf 😎
Een goede theepot moet eigenlijk aan twee belangrijke punten voldoen: hij moet je thee goed warm houden, en hij moet goed schenken. Met name op dit laatste punt willen veel potten nog wel eens niet voldoen: ze zien er geweldig uit, maar als je de thee in wil schenken spetter het naar alle kanten. Een glazen theepot voldoet wat betreft het warmhouden niet zo goed, het beste bevalt mij nog steeds een pot van porcelein.
En als laatste: wat doe ik in de thee? De echte puristen vinden dat er niks in moet. Ikzelf doe er altijd wat suiker in omdat dat de smaak van de thee versterkt. Soms gebruik ik in plaats van suiker wel eens honing (vooral lekker in kruidenthee, maar smaakt vreselijk in Oolong). Er zijn mensen die zeggen dat in thee een beetje melk moet, omdat dat het 'ongezonde' van de thee (daarmee zullen ze wel het looizuur bedoelen) neutraliseert. Ikzelf gebruik alleen melk in mijn thee wanneer die (veel) te sterk geworden is.
Of wanneer je Engelse ontbijtthee drinkt (die is zonder melk erin echt niet weg te krijgen).
Bron
Björn Hermans

Geef een reactie