Arretjescake

Hier volgt het recept voor Arretjescake. Als je van chocola houdt, dan vind je deze cake gegarandeerd lekker. De naam komt van een botermerk dat een figuurtje Arretje Nof als beeldmerk had, een soort Flipje/ Michelinmannetje/Fido Dido dus. Althans, dat is mij verteld, zo oud ben ik nog niet 🙂
Ik neem altijd 2 ½ keer zoveel ingrediënten als aangegeven. Dan heb je 1 cakevorm aardig vol en dan heb je geen weegschaal nodig: dan heb je dus 1 pakje margarine en een half pak basterdsuiker. Een oven heb je sowieso niet nodig, kortom: een ideale cake voor studenten.
Ingrediënten
  • ½ pak of rol biscuitjes (de goedkoopst mogelijke)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram margarine of boter (ik gebruik aktijd plantaardige margarine)
  • 25 gram cacao (3 eetlepels)
  • 1 zakje vanillesuiker (is niet absoluut noodzakelijk)
  • 1 ei
Bereiding
Meng de cacao, vanillesuiker en basterdsuiker door elkaar en roer tot er geen klontjes meer inzitten. Doe dit samen met de boter in een pan en zet dit op een klein vuur. Klop ondertussen het ei en bekleed een (cake-)vorm (of plastic bakje of iets dergelijks) met plasticfolie. Nu kun je ook de biscuitjes verkruimelen. Het schijnt te moeten door de biscuitjes in een plastic zak te doen en daar met een deegroller overheen te gaan. Ik laat altijd de biscuitjes in de verpakking zitten en ga er dan gewoon op staan (voorzichtig). Roer het boter-suikermengsel regelmatig door. Als de suiker min of meer opgelost beetje afkoelen en meng dan alles (dus ook het ei) door elkaar. Stop dit in de vorm en laat het 1 nacht in de koelkast staan.
P.S.: Dit recept is niet geschikt voor lijners!
Bron
Kim Kaspers

Plaats een reactie